Zorg dat de website nog goed bekeken kan worden wanneer je inzoomt

Da11y quote: Zorg dat de website nog goed bekeken kan worden wanneer je inzoomt.

Wist je dat het kunnen inzoomen op een website belangrijk is voor een toegankelijke website?

Voor veel mensen met visuele beperkingen is het kunnen vergroten van de tekst en afbeeldingen op een website van cruciaal belang. Door te kunnen inzoomen, kunnen zij de inhoud beter lezen en begrijpen..

Maar het gaat niet maar alleen om visuele beperkingen. Denk ook aan mensen met verminderd gezichtsvermogen, oudere gebruikers en mensen die surfen op kleinere apparaten zoals mobiele telefoons. Door te kunnen inzoomen maak je dat ook zij optimaal je website kunnen gebruiken.

Als website-eigenaar moet jij zorgen voor een inclusieve digitale omgeving. Hier een paar tips om ervoor te zorgen dat je website goed kan worden ingezoomd:

  • Gebruik responsive design: Zorg ervoor dat je website zich aanpast aan verschillende schermgroottes, zodat gebruikers probleemloos kunnen inzoomen.
  • Bewaak de leesbaarheid: Zorg ervoor dat de tekst groot genoeg is om lekker te lezen, zelfs wanneer er wordt ingezoomd. Kies een lettertype en kleurenschema dat goed leesbaar blijft, al zoom je het 200% in.
  • Test je website eens goed door: Probeer je website zelf uit door in te zoomen op verschillende apparaten. Controleer of alle onderdelen goed werken, en dat de teksten nog steeds begrijpelijk zijn wanneer deze wordt vergroot.

Wil jij, net als Anouk van Miltenburg (Vianouk) ook leren hoe je zelf toegankelijke websites bouwt en beheert?

Doe dan mee met de volgende Digital Accessibility Assistant groep via Weblish.

Scroll naar boven