Voeg ondertiteling toe aan video’s op je website.

Da11y quote: Voeg ondertiteling toe aan video's op je website

Verbeter de toegankelijkheid van je websitevideo’s en bied een betere gebruikerservaring! Door ondertiteling toe te voegen aan je video’s, maak je je content begrijpelijk voor doven en slechthorenden, en vergroot je de impact van je boodschap. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  1. Automatische ondertitelingstools: Gebruik automatische ondertitelingstools zoals YouTube’s ingebouwde functie of externe software zoals Rev of Kapwing.
  2. Handmatige ondertiteling: Voor de meest nauwkeurige resultaten, kun je ervoor kiezen om de ondertiteling handmatig toe te voegen. Dit is vooral handig als je video’s in meerdere talen hebt.
  3. Test de toegankelijkheid: Zorg ervoor dat de ondertiteling goed wordt weergegeven en synchroon loopt met de video. Test het op verschillende apparaten en browsers om ervoor te zorgen dat iedereen er toegang toe heeft.
  4. Promoot toegankelijkheid: Vertel je publiek over de toegevoegde ondertiteling en benadruk het belang van inclusiviteit in je content.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je de toegankelijkheid van je websitevideo’s verbeteren en tegelijkertijd een bredere doelgroep bereiken.

Meer weten? Neem contact op!

Scroll naar boven