“Toegankelijkheid begint met bewustzijn en actie”

Quote: 'Toegankelijkheid begint met bewustzijn en actie'- Da11y

In onze steeds digitaler wordende wereld is toegang tot informatie en diensten via het internet van cruciaal belang geworden. Maar wat als deze toegang niet voor iedereen vanzelfsprekend is? Hier bij Da11y geloven we dat toegankelijkheid de hoeksteen is van een inclusieve online samenleving. Ons motto is dan ook: “Toegankelijkheid begint met bewustzijn en actie.”

Wat is digitale toegankelijkheid?

Digitale toegankelijkheid verwijst naar het ontwerpen en ontwikkelen van digitale inhoud en tools op een manier die voor iedereen, inclusief mensen met beperkingen, bruikbaar is. Het gaat niet alleen om het voldoen aan wettelijke verplichtingen, maar ook om het creëren van een omgeving waarin iedereen volwaardig kan deelnemen aan de online wereld.

Bewustzijn creëren

Het begint allemaal met bewustzijn. Velen van ons realiseren zich misschien niet eens dat bepaalde digitale inhoud ontoegankelijk kan zijn voor mensen met beperkingen. Daarom is het essentieel om bewustwording te creëren over dit onderwerp. Onze Da11y’s zijn toegewijd aan het verspreiden van kennis over digitale toegankelijkheid, zowel bij onze klanten als in de bredere gemeenschap.

Actie ondernemen

Bewustzijn is slechts het begin; actie is wat echt het verschil maakt. Bij http://Da11y.nl nemen we actie op verschillende manieren:

  1. Website-ontwikkeling: We bouwen websites in WordPress die voldoen aan toegankelijkheidscriteria, zodat ze voor iedereen bruikbaar zijn.
  2. Onderhoud en tests: We houden websites up-to-date met kennis van digitale toegankelijkheid en testen ze grondig, zowel handmatig als met automatische scantools.
  3. Inclusieve media: We voorzien video’s van ondertiteling en transcripties, maken PDF-bestanden toegankelijk en voegen alt-teksten toe aan afbeeldingen.
  4. Probleemoplossing: Als we toegankelijkheidsproblemen identificeren, gaan we actief op zoek naar oplossingen en werken we samen met klanten om deze problemen op te lossen.

Jouw rol in digitale toegankelijkheid

Iedereen kan een rol spelen in het bevorderen van digitale toegankelijkheid. Als website-eigenaar kun je beginnen met het evalueren van de toegankelijkheid van je eigen site en stappen ondernemen om deze te verbeteren. Als gebruiker kun je bewust zijn van toegankelijkheidskwesties en deze melden wanneer je ze tegenkomt.

Wij zijn we er trots op dat we ons inzetten voor digitale inclusie. We geloven dat toegankelijkheid niet alleen een verplichting is, maar ook een kans om de online wereld voor iedereen toegankelijk te maken. Doe met ons mee in deze reis naar een meer inclusieve digitale samenleving!

Heb je vragen over digitale toegankelijkheid of wil je meer informatie over onze diensten? Neem gerust contact met ons op. Samen kunnen we een verschil maken!

Scroll naar boven