PDF’s en andere documenten op je website?

Da11y quote: Plaats je pdf's en andere documenten op je website? Zorg ervoor dat ze toegankelijk zijn voor schermlezers en andere technologieën.

Heb je pdf’s en andere documenten op je website? Zorg ervoor dat ze toegankelijk zijn voor schermlezers en andere technologieën. Hier zijn enkele tips om te helpen:‌

  1. Gebruik hiërarchische koppen (H1, H2, enz.): Gebruik hiërarchische koppen (H1, H2, enz.) bij het opmaken van het document om de structuur van het document aan te geven.
  2. Pas de juiste kopindeling toe: Bij het maken van een PDF-document, vooral als het een langere inhoud bevat, is het cruciaal om hiërarchische koppen te gebruiken om de structuur van het document aan te geven. Dit wordt vaak aangeduid als het toepassen van een “kopindeling.”
  3. Gebruik duidelijke bestandsnamen: Geef je documenten beschrijvende bestandsnamen in plaats van generieke labels.
  4. Overweeg alternatieve formaten: Overweeg HTML- of Word-documenten in plaats van pdf’s, omdat deze gemakkelijker toegankelijk te maken zijn.
  5. Test de toegankelijkheid: Gebruik toegankelijkheidstesttools om te controleren of je documenten goed werken met schermlezers.

Samen kunnen we een inclusievere online wereld creëren.

Meer weten? Neem contact op!

Scroll naar boven