De Weg naar Digitale Toegankelijkheid: Word een Digital Accessibility Assistant bij Weblish

In een tijdperk waarin digitale technologie ons leven domineert, is het essentieel dat alle online inhoud en diensten toegankelijk zijn voor iedereen, inclusief mensen met verschillende vormen van beperkingen. Digitale toegankelijkheid gaat over het creëren van een inclusieve online omgeving waar iedereen gelijke kansen heeft om informatie te consumeren en interactie te hebben met het internet. Als je een passie hebt voor digitale toegankelijkheid en een echte verandering wilt bewerkstelligen in de online wereld, dan is het “Digital Accessibility Assistant Programma” van Weblish de perfecte kans voor jou.

Wat is een Digital Accessibility Assistant (Da11y Assistant)?

Een Digital Accessibility Assistant, of kortweg Da11y Assistant, is een professional die gespecialiseerd is in het verbeteren van digitale toegankelijkheid. Ze hebben de vaardigheden en kennis om websites te ontwikkelen, onderhouden en verbeteren, zodat ze voldoen aan toegankelijkheidscriteria en voor iedereen bruikbaar zijn.

Wat leer je in ons programma?

Bij Weblish bieden we een unieke en uitgebreide training om je voor te bereiden op een carrière als Da11y Assistant. Na het voltooien van ons programma zul je in staat zijn om:

✅ Websites in WordPress te bouwen die voldoen aan toegankelijkheidscriteria.

✅ Websites bij te houden met kennis van digitale toegankelijkheid.

✅ Websites grondig te testen, zowel handmatig als met automatische scantools.

✅ Video’s te voorzien van ondertiteling en transcripties.

✅ PDF-bestanden toegankelijk te maken.

✅ Oplossingen te vinden voor toegankelijkheidsproblemen.

✅ Effectief te communiceren met klanten om website-gerelateerde toegankelijkheidskwesties op te lossen.

✅ Webteksten te schrijven die makkelijker gelezen worden.

✅ Alt-teksten toe te voegen aan afbeeldingen.

✅ Te zorgen voor de juiste structuur van webpagina’s.

✅ De juiste contrastverhouding (font- en achtergrondkleur) te waarborgen.

Waarom is digitale toegankelijkheid belangrijk?

Digitale toegankelijkheid is cruciaal om ervoor te zorgen dat iedereen gelijke toegang heeft tot online informatie en diensten. Het maakt het web toegankelijk voor mensen met visuele, auditieve, motorische en cognitieve beperkingen. Als Da11y Assistant kun je een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de digitale wereld voor miljoenen mensen.

Schrijf je vandaag nog in!

Wil je deel uitmaken van de beweging naar digitale toegankelijkheid en een expert worden op dit gebied? Schrijf je vandaag nog in voor ons “Digital Accessibility Assistant Programma” en maak het web toegankelijk voor iedereen!

Voor meer informatie en inschrijving, bezoek onze website: Digital Accessibility Assistant Programma – Weblish.nl

Bij Weblish geloven we in een inclusieve online wereld, en jij kunt helpen om dit te realiseren. Sluit je aan bij ons programma en word een Da11y Assistant!

Meer weten? Neem contact op!

Scroll naar boven